Favoriete netflix series op dit moment

Zo kijk je bijna geen TV, en zo begin je met bingewatchen. Hallooooo Netflix! Dit was twee jaar geleden bij mij het geval. Er ging voor mij een hele nieuwe wereld open en voor ik het wist, had ik al een heel lijstje samengesteld. Inmiddels zijn we in 2017 uitgekomen, zijn er nieuwe series bij gekomen en heb ik er ook een heleboel afgekeken. En aangezien ik er niet stil over kan houden, zien jullie het hier. Dit zijn de series die ik op dit moment aanraad:

Archer
Heb je net als ik een ongezonde dosis flauwe humor, hou je van ongepaste grappen en schrik je niet van lompe uitspraken en gedrag? Welcome to Archer! Ik lach mijn vrouwelijke ballen uit mijn shirt, no shit. Deze geanimeerde serie is zo droog, dubbelzinnig en heeft uitdrukkingen die je binnen je vriendengroep en soms je werk kan gebruiken. Al valt te betwijfelen of dat wel zo gepast zou zijn. Hieronder zie je een aantal Archer tips:

Hannibal
Deze moet je absoluut kijken! De serie heeft op internet voor iedere aflevering een ontzettend hoge score, en dat is niet zonder reden. Als echte Hannnibal fan, was Antony Hopkins dé Hannibal Lecter in mijn ogen en ik vond het wat moeilijk om Mads Mikkelsen deze rol nu te zien spelen. Dat was echter snel voorbij, want hij speelt deze andere Hannibal Lecter ontzettend goed en inmiddels is mijn mening bijgesteld. Voor wie Confessions of a Shopaholic nog kent: de (inmiddels niet meer zo) hottie Hugh Dancy speelt hier ook een grote rol in! Hij speelt Will Graham, een docent criminologie met een gave. Hij kan in de geest van de moordenaar kruipen om zo elke stap en het motief van de moord te achterhalen. Echter is zijn gave ook een zware last, waardoor hij in contact komt met Hannibal Lecter, de psychiater met een dubbele agenda. De details in deze serie zijn naast het verhaal heel indrukwekkend, al moet je er wel tegen kunnen. Elke aflevering is spannend, vraag je jezelf af wat je ziet ennnn.. wat geeft Hannibal zijn gasten te eten?

Once upon a time
Vrijwel iedereen is opgegroeid met sprookjes. Wij zijn opgevoed met dingen zoals ‘liefde of het eerste gezicht’, ‘de prins op het witte paard’ en ‘een happy ending’ (phrasing!). Dikke domper dat zoiets niet in deze wereld voorkomt. Of toch wel? In deze serie bestaat er een stadje genaamd Storybrooke, waar alle sprookjesfiguren als volwassenen rondlopen en geen idee hebben van wie ze zijn dankzij een vloek van de boze koningen uit Sneeuwwitje. Persoonlijk vind ik het fijn dat je als volwassene toch wat referenties naar de echte wereld en diens dilemma’s ziet en problemen verwijst en dat het geen hoog suikerspin gehalte heeft.

Pretty Little Liars
Juist, deze mag écht niet ontbreken. Deze heb ik zo hard gebingewatched in 2015, dat zelfs mijn vriend stiekem mee begon te kijken en wilde weten wie A was. Want, ja, wie is A nou eigenlijk? A is een stalker. 4 vriendinnen worden per sms gestalkt door een onbekend nummer. A lijkt al hun geheimen te kennen en laat ze schadelijke opdrachten uitvoeren, zodat hun geheim bewaard blijft. Over 2 weken komt het allerlaatste seizoen op Netflix en ik kan niet wachten!

Sleepy Hollow
Ik ben altijd al een fan geweest van de films van Tim Burton, die in 1999 de film van Sleepy Hollow uitbracht. Kenmerkend is het hoofdpersoon Ichabod Crane en zijn strijd tegen de de hoofdloze ruiter die zijn hoofd terug wil. In tegenstelling tot de film, zit er veel meer achtergrond en diepgang in de serie. Zo wordt er meer op het paranormale in gegaan en speelt het zich af in de huidige tijd, in plaats van het jaar 1799. Ichabod Crane is echter wel uit die tijd en moet nog wennen aan alle nieuwe technologie, wat awkward momenten oplevert.

The Originals
Een eeuwenoude uiteengevallen familie in New Orleans. Vampieren, weervolven, heksen en hybrids verwikkeld in een machtsstrijd om de stad. The Originals is een spin-off van The Vampire Diaries, waarin deze familie geïntroduceerd werd. En hoewel ik TVD ook heel leuk vond en beide series al jaren lang volg, gaat mijn voorkeur toch uit naar The Originals. De nadruk op het hele vampier/weerwolf/heks/hybrid zijn ligt er hier niet zo dik op, vind ik zelf. Of ik ben er aan gewend geraakt, dat kan natuurlijk ook. Voor wie ze al kent: #teamklaus

Wat zijn jouw favoriete (Netflix) series op dit moment?